Bingo op de buis blijkt succesformule: 'Echt het gevoel dat je weer even samen bent'

DEN HAAG - De formule van het programma Bingo TV in Den Haag is eigenlijk heel simpel: twee presentatoren, een decor, het spelletje bingo en een uurtje zendtijd op de lokale zender. En die formule lijkt succes te hebben.

Bingo TV moet eenzaamheid bij ouderen tegengaan die in tijden van corona even niet meer de deur uit kunnen. Daarom werd het programma bedacht door de Boodschappen Begeleidingsdienst (BBD).

De BBD zet zich al 28 jaar in voor ouderen. 'Themadiners, activiteiten en live-optredens', vertelt Harry Wassenaar, directeur van de BBD. Maar als corona roet in het eten gooit bedenkt de stichting het programma Bingo TV. Wassenaar vertelt dat hij veel leuke reacties krijgt. 'Het is echt het gevoel dat je weer even samen bent', zegt hij.

Hulp van Sjaak Bral

Het programma slaat aan en wint snel aan populariteit. Volgens Wassenaar spelen er zo'n 200 mensen mee en zijn er zeker nog eens vier of vijf keer zoveel mensen die voor de gezelligheid meekijken.

De populariteit van het programma kreeg een boost door de Haagse cabaretier Sjaak Bral die er een column in het AD aan wijdde. Volgens Bral is het 'camp-tv van het hoogste niveau'. Voor BBD-directeur Harry Wassenaar een groot compliment. Hij wilde een programma maken dat er niet te gelikt uitzag, maar een soort huiskamergevoel gaf. En dat is gelukt.

Ineens bekend

Ook de presentatrice van de show, Marion Duijndam, werd ineens bekend na de column van Bral. 'Dat heeft grote impact gehad', vertelt ze. Duijndam is al meer dan twintig jaar verbonden aan de BBD en deed normaal ook al de bingo. Nu ze het op tv doet wordt ze ineens overal herkend.

En voor wie nieuwsgierig is geworden: Bingo TV wordt iedere vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur uitgezonden op Den Haag TV.

Meer over dit onderwerp:
BINGO TV DEN HAAG FM DEN HAAG TV CORONA .
Deel dit artikel: