Twee tieners aangehouden voor straatroof

© Politie
VOORBURG - Twee Haagse tieners zijn dinsdag aangehouden nadat ze een vrouw op het Zwartepad in Voorburg op straat hadden beroofd van haar tas. Omstanders die het zagen gebeuren gingen achter het duo aan en wisten haar tas terug te krijgen. De mobiele telefoon van het slachtoffer was wel verdwenen. De politie hield de twee Hagenaars van 17 en 19 enkele minuten later in Park Sonnenburgh aan.
De vrouw liep dinsdagmiddag rond 16.30 uur over het Zwartepad, toen er ineens aan haar tas werd getrokken. De vrouw kwam hierdoor ten val en zag dat er twee jongens met haar tas vandoor gingen. Ze schreeuwde om hulp, waarna enkele omstanders achter de twee verdachten aangingen. Een van hen kwam niet veel later terug met de tas van het slachtoffer, maar hier was de mobiele telefoon uitgehaald.
De politie ging op zoek naar de twee verdachten en trof hen aan in het park, waarna ze konden worden aangehouden. De politie zoekt nog getuigen van de straatroof en wil ook graag de mensen spreken die achter de twee Hagenaars aan zijn gerend.