Herfstachtig weer: waarschuwing voor zware windstoten

REGIO - Weerplaza waarschuwt zaterdag voor zware windstoten. Aan de kust is kans op windstoten van 80-90 km/uur en landinwaarts 60 km/uur, aldus het weerbureau. Bomen staan op dit moment vol in blad en door de windstoten kunnen kleine takken afbreken. Het verkeer kan hinder ondervinden van de harde wind.

Vanaf het begin van de ochtend neemt de wind in kracht toe en in de eerste helft van de middag is de zuidwestenwind waarschijnlijk het meest krachtig. In het binnenland waait het dan matig tot vrij krachtig en in de westelijke kustgebieden krachtig tot hard (windkracht 6-7). Daarbij zijn in het westen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden windstoten mogelijk van circa 75 km/uur. Zeer lokaal kan de wind zelfs even uitschieten naar 80-90 km/uur.

De wind maakt het voor het gevoel herfstachtig. De dag begint nog met zonnige perioden, maar in de middag neemt de bewolking in onze regio meer toe en stijgt de kans op wat fellere regenbuien. Met temperaturen tussen de 13 en 16 graden is het fris.

Bekijk hier onze uitgebreidere weersverwachting.

Meer over dit onderwerp:
WEER WINDSTOTEN
Deel dit artikel: