Zwemmer die uit water bij Haagse Trekvlietbrug is gehaald in ziekenhuis overleden

Een duiker krijgt instructies
Een duiker krijgt instructies © Regio 15
DEN HAAG - De zwemmer die dinsdagmiddag door de brandweer uit het water bij de Haagse Trekvlietbrug is gehaald, is in het ziekenhuis overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Samen met twee andere zwemmers was de man rond 14.30 uur het water tussen de wijken Laak en Binckhorst ingedoken waarna hij in de problemen kwam. De twee andere zwemmers zijn door de hulpdiensten ook uit het water gehaald en zijn in de ambulance gecontroleerd.
De drie mannen waren dinsdagmiddag gaan zwemmen en kwamen toen in de problemen. Nadat de hulpdiensten vernamen dat het trio in nood verkeerde is er direct actie ondernomen met groot materieel. 'We hadden zoveel mogelijk hulpdiensten nodig bij het opsporen van de zwemmer', zegt een woordvoerder van de brandweer. 'Ook is er een traumahelikopter opgeroepen.'
Twee van de zwemmers konden snel uit het water worden gehaald, maar het laatste slachtoffer werd pas om 15.10 uur gevonden. De man werd op de kant gereanimeerd, en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De inzet heeft niet mogen baten, want 's avonds overleed de zwemmer alsnog. De recherche doet verder onderzoek naar wat er bij de Trekvlietbrug is gebeurd.