Sint Sebastiaansbrug in Delft eindelijk open

De nieuwe Sint Sebastiaansbrug in Delft
De nieuwe Sint Sebastiaansbrug in Delft © Omroep West
DELFT - De Sint Sebastiaansbrug in Delft gaat vrijdag open. De belangrijke verbinding aan de zuidkant van het stadscentrum is meer dan een jaar dicht geweest omdat er een nieuw beweegbaar brugdeel geplaatst moest worden. De nieuwe brug heeft een lange voorgeschiedenis.
Het eerste ontwerp voor een nieuwe Sint Sebastiaansbrug is al meer dan tien jaar oud. Dat ontwerp bleek uiteindelijk te duur, en belandde dus in de prullenbak. Over de bestaande brug werden ondertussen tramrails gelegd voor tram 19, die door moest gaan rijden naar de campus van de TU. Maar de nieuwe trams van de HTM bleken te zwaar, waardoor lijn 19 nog altijd niet verder rijdt dan het station.
De sloop van de oude brug begon op 14 februari vorig jaar. De bouw van de nieuwe is zonder problemen verlopen en binnen het budget van 25 miljoen euro gebleven. De opening zal zonder publiek gebeuren, vanwege de coronacrisis. Vanaf vrijdag kunnen fietsers, voetgangers en auto's over de brug rijden. Vrachtverkeer mag er niet overheen. De tram gaat er pas eind dit jaar overheen rijden.