Peet Bijen tekent voor twee jaar bij ADO Den Haag

© ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag versterkt zich donderdag met Peet Bijen. De 25-jarige verdediger komt transfervrij over van FC Twente en tekent voor twee seizoenen in de Hofstad. 'Dit voelt voor mij als een goede vervolgstap, waarmee ik me verder wil ontwikkelen als speler en als mens', vertelt Bijen.
Bijen komt uit de jeugd van FC Twente en speelde 132 wedstrijden in de hoofdmacht van de Tukkers. In die wedstrijden scoorde hij tien keer. Ook speelde hij met Jong FC Twente nog 75 wedstrijden in de eerste divisie. Na veertien jaar verlaat hij de club uit Enschede voor een avontuur in Den Haag. De 1.89 meter lange centrale verdediger speelde ook in diverse jeugdteams van het Nederlands elftal.
'Samen met het team, de staf en de club hoop ik de komende seizoenen mooie stappen te kunnen maken. En natuurlijk ook met de fans, die altijd voor een mooie sfeer zorgen en staan voor passie en strijd', reageert Bijen op zijn komst naar de Hofstad.

Leiderschap

Martin Jol, hoofd technisch hart, wilde de verdediger er graag bij hebben. 'Peet heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld bij Twente en beschikt inmiddels over een behoorlijke dosis ervaring. Hij staat niet alleen zijn mannetje in de duels, maar is ook kopsterk, tweebenig en kan een verdediging neerzetten met zijn leiderschap.'