Instellingen

Automobilisten negeren 'massaal' rood kruis op A12

Rood kruis boven een snelweg
Rood kruis boven een snelweg © ANP
GOUDA - Bijna honderd automobilisten hebben zaterdagmorgen rode kruisen op de A12 bij Gouda genegeerd. De politie is boos. Mensen die het rode kruis hebben genegeerd krijgen een boete thuisgestuurd.
Op de A12 bij Gouda gebeurde rond 9.00 uur zaterdagmorgen een ongeluk. De politie sloot hierop rijbanen af bij de afslag Gouda om voor de hulpverleners een veilige situatie te creëren. Tot frustratie van het Team Verkeer Den Haag hielden automobilisten zich daar niet aan en namen zij toch de afrit.
De aanwezige agenten hebben de kentekens van de overtreders gefotografeerd. In totaal hebben 99 automobilisten de afzetting genegeerd. De kentekens van de voertuigen zijn naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie bepaalt vervolgens de hoogte van de boete, meestal is dit 240 euro.
Om het gebruik van de afrit te voorkomen heeft de politie vervolgens de afrit ook met pionnen afgezet. Een van de automobilisten liet zich zelfs hierdoor niet tegenhouden en negeerde niet alleen de rode kruisen, maar ook de afzetting. Deze persoon werd door de politie staande gehouden en is aangemeld bij het CBR voor de Educatieve Maatregel Gedrag.