Twee tieners (14 en 16) opgepakt voor steekpartij Zoetermeer

Hulpdiensten in het centrum van Zoetermeer
Hulpdiensten in het centrum van Zoetermeer © Regio15
ZOETERMEER - Twee jongens van 14 en 16 jaar uit Zoetermeer zitten nog vast na de steekpartij van vrijdagavond aan de Voorweg in Zoetermeer. Twee 15-jarige jongens uit Harreveld en Zoetermeer raakten hierbij lichtgewond. In totaal hield de politie vijf jongeren aan na de ruzie, maar drie werden er diezelfde avond nog vrijgelaten.
Rond 19.40 uur kreeg een groep jongeren ruzie bij Bushalte Station Centrum West in Zoetermeer. De politie kreeg meerdere meldingen dat er bij het conflict zou zijn gestoken. Ter plaatste troffen de agenten twee lichtgewonde jongens aan. Een van hen kwam uit Zoetermeer, de ander uit het Gelderse Harreveld. In een eerder bericht sprak de politie over drie gewonden, maar zaterdagmorgen bleken er toch maar twee slachtoffers te zijn.
Een aantal jongeren was op dat moment al weggerend naar onder meer de Van Leeuwenhoeklaan en Centrum West. De politie wist later op de avond vijf jongeren aan te houden. Drie van hen werden vrijdagavond al weer naar huis gestuurd, maar een 14- en een 16-jarige jongen uit Zoetermeer zitten nog steeds vast. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten aangehouden worden.