Nieuws

In Midden-Delfland zijn ze de botenoverlast zat: 'Jongeren plassen in het water en schelden je uit'

Recreatie op het water tijdens Hemelvaartsdag
Recreatie op het water tijdens Hemelvaartsdag © Politie Westland
MIDDEN-DELFLAND - In Midden-Delfland zijn ze de overlast op het water helemaal zat. De initiatiefgroep 'Stopoverlastvaarten Midden-Delfland' wil dat de overheid actie onderneemt, schrijft mediapartner WOS.
De groep is opgezet door twee inwoners van Midden-Delfland, maar is al snel uitgebreid naar zo'n dertig mensen. Ook steeds meer mensen uit Westland sluiten zich aan, aldus WOS. Dit zijn burgers, maar ook ondernemers in waterrecreatie. Pia van Oord en Jan Schrama ergeren zich al lange tijd aan de overlast.
Op Hemelvaartsdag was het superdruk op het water, zegt Schrama. 'Op zich prima, maar er varen boten tussen die zoveel herrie maken, muziek en obscene dingen, staan te piesen over boord. En ze schelden mensen uit die er wat van zeggen. Dat is gewoon heel ergerlijk', zegt Schrama. Volgens Van Oord zoeken de opvarenden van de boten elkaar ook op. 'Dan hoor je ze van verre afstand al', zegt Van Oord.
Midden-Delfland is de botenoverlast helemaal zat

'Het moet verboden worden'

Volgens de initiatiefgroep is er te weinig controle op het water. Daarom heeft de groep een actieplan opgezet. Ze willen onder andere dat het verboden wordt om zoveel herrie te maken op het water. 'Het is een stilte gebied, er staan ook overal borden hier. Veel mensen willen rustig recreëren, wandelen en fietsen en die worden overstelpt met de herrie', zegt Schrama.
De bezorgde bewoners willen dat er duidelijkere regels komen, voorlichting over wat wel en niet mag op het water en meer controle door de waterpolitie.