Celstraf voor man die vrouw en dochter neerstak in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - De rechtbank in Den Haag heeft Adham S. (42) donderdag veroordeeld tot een celstraf van 13 jaar en 4 maanden voor het neersteken van zijn vrouw en dochter. Het familiedrama vond plaats op 28 mei 2019 op de bovenste verdieping van een flat aan de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een straf van 14 jaar.

Bij het drama raakten de vrouw en zijn 17-jarige dochter levensgevaarlijk gewond. 'Dat ze de steekpartij hebben overleefd is alleen te danken aan snel ingrijpen van medisch personeel', zei de rechter. Een dochter van 15 was getuige van de steekpartij en raakte gewond aan haar hand.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat de man geprobeerd heeft zijn vrouw en dochter te doden in het bijzijn van zijn andere dochter, een meisje van 15. Ook neemt de rechtbank het S. kwalijk dat hij de schuld volledig buiten zichzelf legt. 'Zij hebben mij tot deze wanhoopsdaad gebracht', zie hij twee weken geleden tijdens de zitting.

Ruzies

Volgens S. gingen aan de steekpartij een tijd lang ruzies vooraf. Zijn vrouw zou hem hebben vernederd en een buitenechtelijke relatie hebben gehad. Ook kon S. niet accepteren dat zijn dochter een relatie had met een jongen met een Arabische afkomst. 'In welke situatie hij ook zat, hij had nooit zo mogen reageren', concludeert de rechter.

De rechtbank legde hem de maximale straf op voor twee pogingen tot doodslag. In eerste instantie had justitie de man aangeklaagd voor poging tot moord, daarvan sprak de rechtbank S. vrij, omdat er geen sprake was van voorbedachte rade, omdat de man handelde in een 'ogenblikkelijke gemoedsopwelling'.

LEES OOK: Justitie eist 14 jaar cel voor Alphenaar die zijn vrouw en dochter stak

Deel dit artikel: