Ontploffing in wijk in aanbouw schrikt wijde omgeving op: 'Bizar harde knal'

WADDINXVEEN - In Waddinxveen is zondagavond rond de klok van 19.00 uur een ontploffing in een wijk in aanbouw geweest. Volgens omwonenden ging het om een 'bizar harde knal'. Op social media zeggen mensen dat de explosie ook in delen van onder meer Gouda en Boskoop waarneembaar was. Er zijn geen gewonden gevallen.

Wat de oorzaak van de explosie is, is op dit moment nog niet duidelijk. 'Er staan containers met daarin onder meer gasflessen op het terrein', vertelt een brandweerwoordvoerder. Door de knal is een deur van één van die containers veertig meter verderop terecht gekomen. Vanwege mogelijk explosiegevaar bleef de brandweer bij aankomst nog even op afstand. Een politiehelikopter en een droneteam hebben het terrein eerst geobserveerd.

Na de explosie ontstonden er grote, zwarte rookpluimen. Die waren geruime tijd te zien. De brandweer schaalde al snel op naar 'grote brand', omdat er weinig waterkranen in de wijk aanwezig zijn. Wijkagenten gingen met megafoons de straat op met de oproep om binnen te blijven. Inmiddels heeft de brandweer het sein meester gegeven.

Tussen Boskoop en Gouda reden korte tijd geen treinen.

Meer over dit onderwerp:
WADDINXVEEN ONTPLOFFING
Deel dit artikel: