ADO heeft Bourard binnen en stalt tweetal in Eindhoven

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zich versterkt met Samy Bourard. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt over van FC Eindhoven en tekent voor twee seizoenen. In de deal is ook opgenomen dat Jong ADO-spelers Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans tijdelijk de omgekeerde weg bewandelen. Zij worden voor één seizoen verhuurd aan FC Eindhoven.

De transfer van Bourard naar ADO hing al weken in de lucht, maar liep vertraging op omdat de zaakwaarnemer van Bourard vergeten was het aflopende contract van de middenvelder op te zeggen. Daardoor werd zijn verbintenis automatisch met een jaar verlengd en wilde Eindhoven een vergoeding zien. Die krijgt de club uit de lichtstad door de tijdelijke komst van Botermans en Van Kleef.

'Dit is een mooie stap voor mij. Ik wilde graag van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie en ben blij dat ik bij ADO Den Haag kan tekenen. Het is een goede club in een mooie stad. Er was meer interesse, maar dit voelde voor mij als de beste optie', reageert Bourard op de clubsite.

'Offensieve en productieve middenvelder'

'Dat komt onder meer dankzij de positieve gesprekken, waarin ik veel enthousiasme voelde. Daarnaast heeft ADO Den Haag mooie en fanatieke supporters. Daar voetbal ik graag voor. Ik zou mezelf omschrijven als een offensieve en productieve middenvelder, met diepgang en technische vaardigheden. Daarnaast geef ik altijd honderd procent.'

Samy Bourard in actie namens FC Eindhoven | Foto: OrangePictures.nl

Naam: Samy Bourard
Leeftijd: 24 jaar
Geboorteplaats: Luik, België
Vorige clubs: FC Eindhoven, Sint-Truiden, jeugd van Anderlecht
Vorig seizoen: 29 competitieduels, 9 doelpunten

De Belgische-Marokkaanse voetballer is de derde aanwinst voor de Haagse club. Eerder werden Peet Bijen (FC Twente) en Kees de Boer (Swansea City onder 23 jaar) vastgelegd. Voor het tweede elftal werd Emilio Estevez gehaald.

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG SAMY BOURARD
Deel dit artikel: