Horeca demonstreert dinsdag op Malieveld

DEN HAAG - De horeca en de entertainmentsector demonstreren dinsdag op het Malieveld in Den Haag. Ze vinden de coronabeperkingen waar ze aan moeten voldoen te streng. Over de opzet van het protest overleggen ze met de gemeente.

Het protest begint rond 16.00 uur en moet tot ongeveer 21.00 uur duren. De organisatoren hebben aan de gemeente laten weten dat ze ongeveer duizend deelnemers verwachten. Het gaat om dj's, licht- en geluidsbedrijven, festivalorganisatoren, boekingsbureaus, catering en circussen, maar ook om mensen die graag naar de kroeg of een festival gaan.

De horeca wil onder meer dat de 1,5 meterregel minder streng wordt toegepast. 'Geen directe boetes maar overleg en eerst waarschuwen bij overtredingen' zeggen de organisatoren. Ze willen ook dat festivals weer worden toegestaan. Daarnaast vragen ze om meer steun voor horeca en artiesten.

Protest tegenstanders verboden

Eerder demonstreerden de kermisexploitanten, busbedrijven en Black Lives Matter op het Malieveld. Een protest van tegenstanders van het coronabeleid werd verboden.

Toen demonstranten zondag toch op het Malieveld opdoken, liet de gemeente dat toe, maar daarna werd het onrustig op het moment dat voetbalhooligans de confrontatie met de politie zochten. Honderden mensen werden gearresteerd.

LEES OOK: 'Versoepelingen coronabeleid kunnen per 1 juli doorgaan'

Meer over dit onderwerp:
MALIEVELD DEN HAAG HORECA CORONA DEMONSTRATIE
Deel dit artikel: