Instellingen

Tiener bewusteloos na mishandeling bij strand Noord AA

© John van der Tol
ZOETERMEER - Een 16-jarige jongen is afgelopen weekend bewusteloos geslagen in recreatiegebied Noord AA in Zoetermeer. De politie meldt maandag dat de tiener zaterdag mishandeld werd na meerdere pesterijen, eerder die dag.
De spanning liep hoog op nadat de jongen zijn irritatie had uitgesproken vanwege het pestgedrag van anderen. Volgens de politie ontstond er daarna een woordenwisseling en werd het slachtoffer uit Leidschendam daarna door twee jongens mishandeld. Door één rake klap raakte hij zelfs even buiten bewustzijn.
Ambulancepersoneel heeft het 16-jarige slachtoffer nagekeken. De politie laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de jongen. Hij heeft 'enkele lichte verwondingen' overgehouden aan de mishandeling.

Politie zoekt verdachten

De Zoetermeerse politie is nog op zoek naar de twee vechtersbazen. Het gaat om jongens van 15 of 16 jaar oud. Eén van hen was ongeveer 1,75 meter lang met een normaal postuur en blond haar. Hij had opvallend helder blauwe ogen. Hij droeg een zwarte korte broek en een zwart T-shirt.
De andere jongen was 1,85 meter lang. Hij was mager en had vermoedelijk krullend haar. Op het moment van de mishandeling droeg hij een donkerblauw trainingspak en had hij een capuchon op.