Campervakantie populair door coronaversoepeling: 'Huuraanvragen schieten door het dak'

DEN HAAG - Nu de coronamaatregelen meer worden versoepeld, trekken steeds meer mensen er vaker op uit met een camper. Dat merken ze ook bij camperdeelplatform Camptoo in Den Haag. 'Na de dramatische coronaperiode schieten de aanvragen nu door het dak', zegt eigenaar Martijn Peeters.

Ingo Wewer verhuurt zijn camper via Camptoo. 'Het idee om spullen te delen in de huidige tijd vind ik goed. Daarnaast levert het voldoende op om zelf kosteloos te rijden.'

'Begin dit jaar regende het annuleringen maar nu gaat het als een speer', vervolgt Wewer. 'Ik heb twee weken in augustus geblokt, want anders kan ik zelf niet meer met mijn gezin op reis', vertelt hij terwijl hij achter het stuur van zijn luxe camper zit.

Explosieve groei

Door de oproep van het RIVM en de overheid om zo veel mogelijk thuis te blijven, annuleerde meer dan tachtig procent van de camperhuurders de vakantie. 'Het was echt heftig', zegt Peeters. 'De onzekerheid en onrust bij onze gebruikers. Ons supportteam werd overladen en heeft keihard gewerkt.'

Nederlanders staan te springen om hun eigen land te herontdekken, meent de camperverhuurder. 'De reserveringen stromen de binnen. Er is ontzettend veel vraag naar zelfvoorzienende campers en caravans. Ten opzichte van vier weken geleden zijn de boekingen vertwintigvoudigd en deze week zitten we alweer boven het aantal boekingen in dezelfde periode van vorig jaar. Zo'n explosieve groei hebben we nooit eerder meegemaakt', stelt Peeters.

'Toekomst een camper kopen'

Op camping Delftse Hout zit een stel onder een luifel te genieten van het heerlijke weer. 'Wij hebben deze camper gehuurd om te kijken hoe het bevalt en we vinden het erg leuk. We denken eraan om in de toekomst een camper te kopen', vertelt Ragnhild de Blok.

LEES OOK: Draagbare toiletten en douchezakken op camping: 'Ons eigen wc-huisje'

Meer over dit onderwerp:
CORONACRISIS DELFTSE HOUT CAMPTOO
Deel dit artikel: