Moordrechter (58) aangehouden voor drugslab in Eemnes

Het terrein werd bewaakt door zwaarbewapende agenten
Het terrein werd bewaakt door zwaarbewapende agenten © Caspar Huurdeman
MOORDRECHT - Een 58-jarige man uit Moordrecht is woensdag gearresteerd voor een amfetaminelab in Eemnes. In twee schuren op een terrein in het dorp werd een compleet drugslaboratorium aangetroffen. Nadat eerder al een 66-jarige Hagenaar werd opgepakt , werden woensdag de man uit Moordrecht en een inwoner van Zwartewaal aangehouden.
De politie ontdekte het drugslab op 16 februari van dit jaar na een anonieme tip. De Hagenaar was op dat moment op het terrein aanwezig en werd direct door de politie aangehouden. Tijdens de inval stuitte de politie op een terrein aan de Te Veenweg Zuid op twee schuren waar de drugs werden gemaakt. De voorraad werd in beslag genomen en had volgens de recherche een straatwaarde van 16 miljoen euro.
Vanwege de hoge straatwaarde werd het laboratorium na ontdekking door zwaarbewapende politieagenten bewaakt tot het helemaal ontmanteld was. Ondertussen ging het onderzoek van de recherche verder, waardoor er woensdag twee nieuwe verdachten zijn aangehouden. Het gaat naast de 58-jarige man uit Moordrecht om een 43-jarige man uit Zwartewaal (gemeente Brielle).