Ontkennend drietal hoort uitspraak voor dood Wil Vogelaar

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdagmiddag uitspraak tegen drie verdachten van de dood van Wil Vogelaar uit Den Hoorn. De 59-jarige Vogelaar werd op 22 januari 2018 dood gevonden in zijn huis aan het Kloosterpad in Den Hoorn.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie (OM) vijftien jaar cel en tbs tegen hoofdverdachte Vincent de B. (43) Medeverdachte Daniëlle van H. (46) hoorde vijftien jaar tegen zich eisen. Tegen Gijs S. (21) is veertien jaar geëist.

De verdachten en het slachtoffer kennen elkaar uit het drugscircuit. Alle drie ontkennen ze Vogelaar te hebben doodgestoken. De twee mannen wijzen elkaar als dader aan.

Toegetakeld

Vogelaar is voor zijn dood flink toegetakeld. Hij werd gedrogeerd, vastgebonden, mishandeld en uiteindelijk doodgestoken. Zijn lichaam werd gevonden in een plas bloed, zijn voeten en polsen waren vastgebonden en er stak een mes uit zijn rug. Het lemmet bleek te zijn gebogen.

Later werd ook nog een tweede afgebroken mes in zijn lijf gevonden en ook lag er onder zijn lichaam nog een mes. De verdachten gingen er na zijn dood vandoor met zijn televisie, telefoon en pinpas.

LEES OOK: Verdachte moord Wil Vogelaar krijgt geen persoonlijkheidsonderzoek

Meer over dit onderwerp:
WIL VOGELAAR KLOOSTERPAD DEN HOORN MOORD
Deel dit artikel: