Jongen (17) vast voor ontvangen enveloppen met drugs

Xtc-pillen
Xtc-pillen © ANP
HILLEGOM - Een 17-jarige jongen uit Hillegom is aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. Hij ontving de drugs via de post, die hij bij een supermarkt ophaalde. Een supermarktmedewerker die de zending niet vertrouwde, schakelde de politie in.
In maart vorig jaar werd bij een supermarkt in Hillegom een envelop bezorgd. De medewerkers van de supermarkt kenden de geadresseerde niet. Een paar dagen later werd de post opgehaald door een jongen. Hij kreeg de envelop mee nadat hij zijn legitimatiebewijs had laten zien en bleek dat de naam op de envelop 'redelijk overeenkwam met zijn naam', zegt de politie.
Toen enkele weken later opnieuw een envelop werd bezorgd en opnieuw een jongen bij de supermarkt aanklopte om hem op te halen, kreeg hij de envelop niet mee. In plaats daarvan waarschuwde de medewerker de politie en gaf de envelop aan agenten.

Envelop vol pillen

In de envelop bleken 35 XTC-pillen te zitten. De politie achterhaalde de identiteit van de jongen en verzocht hem zich begin juni te melden op het politiebureau. Omdat hij niet kwam opdagen, hebben agenten hem woensdagochtend thuis aangehouden. Nadat hij was verhoord, mocht hij weer naar huis. Hij moet op een later moment voor de rechter komen.