Virus Waanzin wil zondag opnieuw op Malieveld demonstreren

DEN HAAG - De actiegroep Virus Waanzin wil zondag opnieuw op het Malieveld in Den Haag demonstreren tegen de coronamaatregelen. In eerste instantie wilde de groep ook in andere steden betogen, maar om organisatorische redenen wordt hier vanaf gezien.

De groep demonstreerde afgelopen zondag ook al op het Malieveld. Dit protest werd door burgemeester Johan Remkes verboden omdat het meer op een evenement zou lijken dan een betoging.

Toch trokken grote groepen demonstranten naar Den Haag. Volgens de politie werd de betoging ook door 'een mix van demonstranten en onruststokers' bezocht. Een groep demonstranten zocht hierbij de confrontatie met de politie. In totaal werden ongeveer vierhonderd mensen gearresteerd. Een 45-jarige man uit Delft zag zijn voorarrest deze week met twee weken worden verlengd voor zijn rol in de ongeregeldheden.

Nog geen toestemming

Willem Engel van Virus Waanzin laat weten dat de demonstratie komende zondag is aangemeld bij de gemeente Den Haag, maar dat er nog geen toestemming voor is gegeven.

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS VIRUSWAANZIN DEMONSTRATIE MALIEVELD
Deel dit artikel: