Klamme hitte wordt mogelijk afgestraft met onweersbuien

REGIO - Na een paar warme zomerse dagen neemt de kans op buien vanaf vrijdagavond toe. 'Daarbij is een kleine kans op hagel, windstoten en veel neerslag', zegt Omroep West-weerman Huub Mizee.

In de loop van de dag neemt de bewolking toe, op nadering van een storing uit Noord-Frankrijk. Daarbij kunnen er stevige regen- en onweersbuien ontstaan. Het KNMI heeft voor Zuid-Holland code geel afgegeven van 16.00 tot 22.00 uur. Volgens Mizee is er een kans op hagel, windstoten en veel neerslag.

De bewolking en buien verdrijven de ergste warmte, maar het koelt nog niet snel af. 'Vanavond blijft het nog lang boven de 25 graden. Daarna volgt een echte plaknacht met minima van 18 graden en een hoge luchtvochtigheid', zegt Mizee.

Frisser en regen

Zaterdagochtend kunnen er nog wat buien vallen, maar later laat de zon zich ook weer zien. Het wordt dan zo'n 23 graden. Ook zondag blijft het niet droog en gaat de temperatuur nog wat verder naar beneden. Met 20 graden is het dan wat te koud voor de tijd van het jaar. Mizee: 'Volgende week is het dan heerlijk licht wisselvallig Hollands zomerweer met zo'n 20 graden.'

LEES OOK: Waarom het in Den Haag op hete dagen 10 graden warmer kan zijn dan op het platteland

Meer over dit onderwerp:
WEER ONWEER REGEN HUUB MIZEE
Deel dit artikel: