Politie: blikseminslag vermoedelijk oorzaak van grote brand Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De zeer grote brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag woedde bij tapasrestaurant Proto in het centrum van Alphen aan den Rijn, is vermoedelijk ontstaan door blikseminslag. Dat meldt mediapartner Studio Alphen maandag.

Hoewel de daadwerkelijke oorzaak volgens de politie nooit meer te achterhalen zal zijn, is dit het enige scenario waar rekening mee gehouden wordt. Brandstichting wordt uitgesloten, zei burgemeester Liesbeth Spies zaterdag al, en een politiewoordvoerder bevestigt maandag dat er geen aanwijzingen zijn dat iets anders dan blikseminslag de oorzaak is.

De brand ontstond rond 3.00 uur in de nok van het monumentale gebouw aan de Rijnkade. Eerder die nacht onweerde het flink boven Alphen. Meerdere branden ontstonden in het Groene Hart als gevolg van blikseminslag.

Twee panden

Het bekende Alphense tapasrestaurant moet als verloren worden beschouwd. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur ook oversloeg naar de aangrenzende kledingwinkel VERO MODA. Ook dat pand is verwoest. Opticien Pearle en modezaak Miss Etam hebben water- en rookschade. Die winkels blijven voorlopig gesloten.

LEES OOK: Eigenaars verwoest tapasrestaurant Proto bedanken voor alle hulp

Meer over dit onderwerp:
ALPHEN BRAND PROTO RESTAURANT
Deel dit artikel: