Relverdachte (61) uit Den Haag nog twee weken vast

DEN HAAG - De Hagenaar (61) die zaterdag werd opgepakt voor de rellen na de coronademonstratie van zondag 21 juni, blijft nog twee weken langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De man werd een week na de rellen opgepakt in Brielle. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden die ontstonden na de coronademonstratie in Den Haag die was verboden door de gemeente. Ondanks het verbod op de demonstratie van Virus Waanzin, vorige week zondag, kwamen demonstranten en relschoppers naar het Malieveld.

De Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet bij station Den Haag Centraal. Relschoppers gooiden rookbommen, stenen en gingen de ME fysiek te lijf. Er werden 425 mensen opgepakt, omdat ze naar een verboden demonstratie waren gekomen. Elf anderen werden opgepakt voor openlijke geweldpleging. Van deze elf zit er nog één verdachte vast. De politie doet nog steeds onderzoek naar de rellen en is daarvoor op zoek naar foto's en filmpjes van de ongeregeldheden.

Tweede demonstratie verboden

Afgelopen zondag kwamen er weer demonstranten naar het Malieveld, terwijl de demonstratie opnieuw was verboden. Er werden 37 mensen opgepakt. Ondanks de aanhoudingen zei de gemeente na afloop dat de situatie rond het Malieveld beheersbaar is gebleven.

Meer over dit onderwerp:
CORONA DEMONSTRATIE MALIEVELD
Deel dit artikel: