Getuige: 'Thijs H. wilde weten hoe het is om iemand aan een mes te rijgen'

DEN HAAG - De van drie moorden verdachte Thijs H. heeft in 2018 gezegd wel eens te willen weten hoe het is om iemand aan zijn mes te rijgen. Dat verklaarde een getuige, die zich vorige week na de eerste procesdag bij de Haagse politie meldde. De getuige zegt Thijs H. in oktober 2018 te zijn tegengekomen in een café in de Papestraat in Den Haag.

Volgens de getuige vertelde de verdachte dat 'hij Thijs met een H. heette', dat hij niet uit Den Haag kwam en niemand had, 'alleen een moeder die advocaat is'. Ook vertelde hij dat hij wel wilde weten hoe het is om iemand aan zijn mes te rijgen, volgens de getuige. 'Geen dier, maar een mens', zou H. gezegd hebben.

De man nam afstand van H., omdat hij eerder zelf slachtoffer was van geweld en er niets mee te maken wilde hebben. Toen de rechter er dinsdag naar vroeg, ontkende H. het verhaal. 'Ik heb nooit tegen iemand gezegd dat ik iemand aan een mes wilde rijgen. Ik was dat niet.' Ook ontkende hij ooit in het Haagse café te zijn geweest: 'Ik weet niet waar het ligt, ik ken het café niet.'

Drie moorden

Thijs H. wordt vervolgd voor drie moorden. Vorig jaar mei stak hij de 56-jarige Etsuko dood in de Scheveningse Bosjes. Een paar dagen later bracht hij twee mensen om op de Brunssummerheide in Limburg. Dinsdag formuleert het Openbaar Ministerie (OM) een strafeis tegen de verdachte.

Die heeft de drie moorden bekend. Volgens deskundigen is hij volledig ontoerekeningsvatbaar maar het OM denkt dat hij hierover liegt.

LEES OOK: Man van doodgestoken Etsuko: 'Verlies is voor mij onbeschrijflijk'

Meer over dit onderwerp:
THIJS H. ETSUKO SCHEVENINGSE BOSJES
Deel dit artikel: