Fietsende jonge vrouwen betast in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vier jonge vrouwen zijn vrijdagavond tussen 22.00 uur en middernacht onzedelijk betast in Alphen aan den Rijn. Een vijfde slachtoffer wist te voorkomen dat een man kon toeslaan. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde dader gaat.

De eerste vrouw werd belaagd op de Van Boetzelaerstraat ter hoogte van een bloemenwinkel. Dat gebeurde tussen 22.00 en 22.20 uur. Een tweede vrouw werd in diezelfde tijdsspanne lastiggevallen op de Hooftstraat, nabij een kinderdagverblijf.

De politie hoopt in contact te komen met twee mannen die aan het klussen waren bij winkelcentrum De Aarhof en met een vrouw (met kort grijs krullend haar) die op de fiets reed. Deze vrouw reageerde toen het slachtoffer in de Hooftstraat begon met gillen. Mogelijk hebben deze getuigen de dader gezien.

Mogelijk meer slachtoffers

Op de Laan der Continenten, ter hoogte van het Raoul Wallenbergplein, werd kort na 22.20 uur een derde vrouw op de fiets betast en even later, omstreeks 22.30 uur, een vrouw bij het NS-station. Tussen 23.15 en 00.00 uur probeerde een man een fietsende vrouw in de Wilhelminalaan te betasten.

Het signalement van de man uit de incidenten lijkt grotendeels overeen te komen. Het gaat volgens de politie om een blanke man tussen de 1,70 en 1,80 meter lang. Hij droeg een blauw shirt, een donkere broek en een zwarte rugzak. De man heeft kort, donker haar en fietste op een grijs-zilveren fiets. De man heeft een opvallend gebit.

De politie wil graag met getuigen, andere slachtoffers of particulieren die in het bezit zijn van camerabeelden van deze locaties in contact komen.

Meer over dit onderwerp:
FIETSERS ALPHEN AAN DEN RIJN POLITIE
Deel dit artikel: