'Vernielen zeventien auto's in Alphen aan den Rijn was wraakactie van niet-Alphenaren'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het vernielen van de ruiten van zeventien auto's in de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn is vermoedelijk een wraakactie geweest. Die conclusie trekt de politie na uitgebreid onderzoek. Dat zegt John Nieumeijer, teamchef van de politie in Alphen aan den Rijn, tegen mediapartner Studio Alphen.

Volgens Nieumeijer ontbreekt echter hard bewijs om één of meerdere verdachten aan te houden. Een dag voor de vernielingen, op maandag 25 mei, hielden twee buurtbewoners een man uit Den Haag aan op de Parelstraat. Deze man gedroeg zich verdacht bij enkele auto's in de straat en het vermoeden bestond dat hij wilde inbreken. Hij is bekeurd door de politie.

'Vermoedelijk is naar aanleiding van deze aanhouding door personen buiten Alphen een wraakactie beraamd op de auto's van de buurtbewoners die de man op 25 mei aanhielden. Met als resultaat zeventien vernielde autoruiten de volgende ochtend', zegt Nieumeijer.

Identificeren

De politie heeft uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd, diverse camerabeelden bekeken en met meerdere getuigen gesproken die in de ochtend van 26 mei een auto in de Diamantstraat hebben zien rijden.

'Helaas hebben wij geen hard bewijs om met zekerheid te kunnen vaststellen wie deze wraakactie heeft uitgevoerd. Zowel de auto, het type en het kenteken, als de mogelijke verdachten hebben wij niet kunnen identificeren', besluit Nieumeijer. Het politieonderzoek is hiermee afgerond.

LEES OOK: Gedupeerden geschrokken van vernielde autoruiten: ‘Ik kon wel janken’

Meer over dit onderwerp:
VERNIELING ALPHEN AAN DEN RIJN DIAMANTSTRAAT
Deel dit artikel: