OM aan het woord over dood Orlando Boldewijn, Roy B. hoort eis

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) komt donderdag met een strafeis tegen Roy B. De 29-jarige B. wordt vervolgd omdat hij Orlando Boldewijn niet hielp toen die in februari 2018 in het ijskoude water belandde in de Haagse wijk Ypenburg. De twee hadden een date op het bootje van B. Het lichaam van de 17-jarige Rotterdammer werd meer dan een week later pas gevonden.

B. verklaarde bij de politie dat hij Orlando in het water had zien liggen. Maar maandag tijdens de zitting gaf hij een andere verklaring.

B. zei toen alleen zeker te weten dat hij die nacht 'wel iets heeft gehoord of heeft gezien'. Omdat hij in paniek raakte belde hij geen 112. Ook de week dat Orlando vermist was hield de verdachte zijn mond. Volgens B. deed hij dat op aanraden van een vriend.

Advocaat van B.

Justitie vervolgt B. nu voor mishandeling met de dood tot gevolg, daarop staat een maximale celstraf van zes jaar. Ook het juridisch minder zware dood door schuld staat op de tenlastelegging, daarop staat een maximumstraf van twee jaar.

Na het OM geeft de advocaat van B. haar visie op de zaak en krijgt B. uiteindelijk het laatste woord. Eerder zei hij al: 'Ik vind het heel erg maar ik kan er echt niks aan doen.'

LEES OOK: Een jaar na de verdwijning en het overlijden van Orlando Boldewijn

Volg hieronder vanaf 09.00 uur tweets uit de rechtszaal:

Meer over dit onderwerp:
ORLANDO BOLDEWIJN ROY B. RECHTBANK YPENBURG
Deel dit artikel: