Poppodium Paard voorzichtig open: '175 euro per kaartje om rendabel te zijn, maar dat is geen optie'

PAARD zet in op livestream
PAARD zet in op livestream © Wouter Vellekoop
DEN HAAG - Nu op 1 juli veel maatregelen zijn versoepeld, opent ook het poppodium Paard in Den Haag weer de deuren. Toch is de toekomst allesbehalve rooskleurig, zegt Bas de Wit van het Paard. Hoewel het aantal bezoekers geen maximum meer heeft - mits er op anderhalve meter vaste zitplaatsen zijn - betekent dit in de praktijk dat nog geen tien procent van de zaal bezet is.
Na passen en meten blijkt dat bij een zittend concert in de grote zaal slechts voor 105 personen plek is. 'Om rendabel te zijn, zou een concertkaartje 175 euro per stuk moeten kosten', aldus De Wit. 'Dat is geen optie.'
Veilige afstand in PAARD in Den Haag
Veilige afstand in PAARD in Den Haag © Joeri Gordijn
'Het is zorgelijk, we moeten experimenteren en nieuwe dingen ontwikkelen. Als we dit overleven worden we er sterker van. De populariteit van livestreamen is gedurende de lockdown ontzettend toegenomen. Streaming is iets waar Paard sterk op inzet', legt De Wit uit.
Fred Zuiderwijk gaat in het TV West-programma Anderhalve Meter Sessies in op de coronamaatregelen van Paard. De aflevering wordt vrijdag 3 juli vanaf 17.00 uur uitgezonden op televisie.

Pop-up store

De afgelopen vier maanden heeft het Paard tijdens de verplichte sluiting verschillende initiatieven ontwikkeld. Zo opende een pop-up store en werd er een dakconcert georganiseerd.
Paard is klaar om heel beperkt open te gaan