Onbekende man probeert ketting te jatten, slachtoffer (85) raakt gewond

© Omroep West
HILLEGOM - Een vrouw van 85 jaar is in Hillegom gewond geraakt toen iemand haar ketting probeerde te stelen. Dat gebeurde donderdagmiddag op de Vincent van Goghsingel. Het slachtoffer raakte gewond toen ze viel.
De vrouw zat rond 17.40 uur op de fiets en werd belaagd door een man op een snorfiets, die de ketting van haar hals probeerde te trekken. Toen dat mislukte en de vrouw viel, sloeg de kettingrukker volgens de politie op de vlucht. Het slachtoffer liet hij achter.
De man die de vrouw probeerde te beroven was ongeveer 20 jaar oud. Hij had een witte huidskleur, was opvallend lang en had een normaal postuur. Verder had hij blond haar. De politie is nog op zoek naar de verdachte.

Eerdere voorvallen

De afgelopen maanden zijn meerdere oudere mensen in Lisse, Hillegom en Voorhout het slachtoffer geworden van dergelijke incidenten, waarbij kettingen van hun nek zijn gerukt.
Bij een eerdere roof, op maandag 25 mei, vertelde een 82-jarige inwoonster van Lisse bij Team West: 'Ineens werd ik van achteren besprongen en bij mijn armen gepakt. Hartstikke vast, ik kon geen kant meer uit. Toen was het om mijn ketting te doen hè. Rukken en trekken.' De vrouw kwam op de grond terecht en het lukte de dader om de gouden ketting van haar nek te trekken. Ook dit slachtoffer raakte gewond.
Eerdere berovingen:
  • Hillegom, 27 april: een man trekt een ketting van de nek van een vrouw die hij al enige tijd heeft achtervolgd
  • Hillegom, 4 mei: een man op een fiets rijdt achter een vrouw aan en steelt haar ketting
  • Lisse, 25 mei: de 82-jarige vrouw uit dit verhaal wordt slachtoffer
  • Leiderdorp, 26 mei: op het moment dat een vrouw haar appartementencomplex binnen gaat, wordt ze beroofd van haar ketting
  • Leiderdorp, 15 juni
  • Voorhout, 16 juni
  • Recent is er nog twee keer aangifte gedaan in Alphen aan den Rijn