Toestand shorttrackster Lara van Ruijven nog steeds kritiek

NAALDWIJK - De toestand van de 27-jarige shorttrackster Lara van Ruijven, die ernstig ziek in een Frans ziekenhuis in Perpignan ligt, blijft kritiek. Dat laat schaatsbond KNSB vrijdagavond weten. Er heeft zich de afgelopen dagen in het ziektebeeld geen verandering voorgedaan. De Naaldwijkse ligt nog steeds op de intensive care, waar ze in een kunstmatig coma wordt gehouden.

In Font Romeu, waar ze aan het trainen was, werd een auto-immuunziekte geconstateerd. 'Dat is een storing in je lichaam, waarbij je immuunsysteem je eigen cellen en stoffen als vijandig gaat beschouwen', zei NOS-verslaggever Joris van den Berg eerder deze week. 'Je lichaam gaat dan antistoffen aanmaken tegen de eigen weefsels. Dat kan levensgevaarlijk zijn.'

De auto-immuunziekte leidde bij Van Ruijven tot ernstige complicaties, waaronder inwendige bloedingen. Begin deze week moest Van Ruijven twee keer worden geopereerd.

In de buurt

Het is voorlopig de bedoeling dat het shorttrackteam het trainingskamp in Font Romeu afmaakt. Op die manier blijven de rijders ook enigszins in de buurt van hun zieke teamgenoot.

Meer over dit onderwerp:
LARA VAN RUIJVEN SHORTTRACK NAALDWIJK
Deel dit artikel: