Eljero Elia met Istanbul Basaksehir op koers voor Turkse landstitel

DEN HAAG - Eljero Elia ligt met zijn huidige club Istanbul Basaksehir op koers voor de Turkse landstitel. De 33-jarige Hagenaar was in speelronde 30 van de Turkse competitie met een doelpunt belangrijk voor zijn team (0-2 winst). Naaste belager Trabzonspor won ook. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil tussen koploper Basaksehir en Tabzonspor twee punten.

Elia neemt het met Basaksehir de komende weken op tegen vier clubs uit het rechterrijtje. Denizlispor, Konyasor, Kayserispor en Kasimpasa staan nog op de rol. Mocht de club uit Istanbul kampioen worden, dan is dat voor het eerst in de geschiedenis. De afgelopen drie seizoenen eindigde Basaksehir twee keer tweede en een keer derde.

De rol van Elia bij Basaksehir is de laatste maanden minder groot geworden. Sinds de Hagenaar heeft aangegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen, kiest de trainer voor andere spelers. Zaterdagavond viel de buitenspeler in blessuretijd in tegen Antalyaspor en was kort daarna trefzeker.

Na drie seizoenen Turkije trekt Elia de deur achter zich dicht. Waar zijn toekomst ligt is nog niet duidelijk. FC Twente heeft zich inmiddels gemeld voor de vleugelflitser. Ook de naam van ADO Den Haag valt als mogelijke bestemming. Voor beide clubs kwam Elia eerder uit.

Meer over dit onderwerp:
ELJERO ELIA VOETBAL DEN HAAG
Deel dit artikel: