Boeren doen aangifte tegen minister Schouten bij politiebureau Leiden

Boeren protesteren bij politiebureau Leiden
Boeren protesteren bij politiebureau Leiden © Regio15
LEIDEN - Zo'n honderd boeren die boos zijn over de kabinetsplannen voor vermindering van de uitstoot van stikstof zijn maandagavond naar Leiden gegaan om te gaan protesteren bij het politiebureau aan de Langegracht. Twee boeren mochten het politiebureau betreden en hebben aangifte van dierenmishandeling gedaan tegen minister Carola Schouten (Landbouw, natuur en voedselkwaliteit). .
De boeren moeten van het kabinet veevoer met minder eiwitten gaan gebruiken. 'Deze maatregel zal, volgens de vereniging van dierenartsen en de boeren, een groot risico voor de gezondheid van het vee als gevolg hebben', zegt melkveehouder Wilbert van der Post uit Leiden.
Volgens de politie heeft ook in Apeldoorn een groep boeren aangifte gedaan tegen Schouten. Dat gebeurde eveneens in Veenendaal. Ook elders in het land gingen boeren maandagavond met hun landbouwvoertuigen de weg op. Omroep Brabant meldde dat in onder meer Geertruidenberg en Middelbeers is geprotesteerd. Volgens RTV Oost kwamen er in Zwolle naar schatting honderd trekkers samen bij het distributiecentrum van supermarktketen Albert Heijn.
Boeren doen aangifte tegen minister Schouten

Eerder deelgenomen

Leidenaar Van der Post heeft met zijn trekker vaker deelgenomen aan boerenprotesten. Ook afgelopen vrijdag werd er op het Malieveld gedemonstreerd tegen de veevoerplannen van minister Schouten.