Kopstuk 'martelbende' is sportschoolhouder uit Den Haag

DEN HAAG - De 40-jarige Hagenaar die door de politie wordt gezien als brein achter de drugsorganisatie die een martelkamer bouwde in Brabant, is sportschoolhouder Robin van O. (40). Van O. is al in juni opgepakt in Den Haag in een peperduur penthouse. Dat melden diverse bronnen van De Telegraaf.

De landelijke eenheid van de politie wil niets zeggen over de achtergrond van de verdachte. Van O. maakte deel uit van een groepering die zich 'de alliantie' noemde en bestond uit diverse criminele groeperingen die een front vormden tegen de topcrimineel Ridouan Taghi. Een van de mannen uit die alliantie was Hamza Ziani (34) die in Spanje werd geliquideerd in 2018.

Het sportschoolpand van Van O. in Utrecht werd de afgelopen jaren diverse malen beschoten. De vorige maand opgepakte Hagenaar wordt in de onderwereld met meerdere geweldsmisdrijven in verband gebracht. Hij werd door de politie ook gehoord voor de verdwijning van de crimineel Churisan Allen uit Utrecht. Die deed klusjes voor de sportschool.

LEES OOK: Martelkamers in zeecontainers, Hagenaar hoofdverdachte

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG MARTELKAMER MARTELEN
Deel dit artikel: