Toestand Van Ruijven blijft kritiek: 'We hopen op een wonder'

NAALDWIJK - 'We hopen op een wonder. De verzorging die Lara krijgt is uitstekend, maar haar toestand blijft zorgwekkend.' De vriend van shorttrackster Lara van Ruijven reageert via schaatsbond KNSB op de kritieke situatie waarin zijn vriendin in een Frans ziekenhuis ligt.

De 27-jarige Naaldwijkse ligt op de intensive care, waar ze kunstmatig in coma wordt gehouden. Ze werd eind juni tijdens een trainingskamp in de Pyreneeën ernstig ziek. Er werd een auto-immuunziekte bij haar geconstateerd, waarbij het immuunsysteem de eigen cellen en stoffen als vijandig gaat beschouwen.

De KNSB laat woensdag weten dat de medische situatie van Van Ruijven 'ongewijzigd kritiek' is. 'Hoe lang deze situatie gaat duren valt niet te voorspellen', zegt de bond. 'De medische zorg in het ziekenhuis van Perpignan is goed, maar de behandeling is complex.' De afgelopen dagen waren er nieuwe complicaties, maar die hebben artsen weer onder controle gekregen.

Steun

'Waar we veel steun uit putten zijn alle appjes, e-mails en andere sterktewensen die we vanuit heel de wereld ontvangen', zegt Van Ruijvens vriend Ivar. Ook worden er op social media veel berichten gepost met de hashtags #panterlara en #staystrong.

Het shorttrackteam van Van Rujven is nog steeds in het Franse Font Romeu. 'Hoe gek het ook klinkt: zodra die sporters op het ijs staan, trainen ze weer dat de vonken er vanaf vliegen', zegt bondscoach Jeroen Otter. 'Natuurlijk leeft iedereen intens mee met Lara en natuurlijk missen we haar enorm. Maar de structuur van de trainingssessies biedt ons ook houvast om deze moeilijke tijd samen door te komen.'

Meer over dit onderwerp:
LARA VAN RUIJVEN SHORTTRACK NAALDWIJK
Deel dit artikel: