Politie zet wijk in Delft af voor aanhouding stalker

DELFT - De politie in Delft heeft in de nacht van maandag op dinsdag de wijk Voordijkshoorn afgezet om een stalker aan te kunnen houden. Nadat men de melding kreeg dat de verdachte voor het huis van het slachtoffer zou staan werden de uitgangen van de wijk geblokkeerd. De 33-jarige Rotterdammer probeerde er nog vandoor te gaan, maar werd bij een van de afzettingen aangehouden. Zijn auto en mobiele telefoon werden in beslag genomen.

Het slachtoffer had eerder al aangifte gedaan van de stalking. Volgens de politie werd de aangever al langere tijd gevolgd voor deze aangifte durfde te doen. Het lukte de politie niet om de verdachte aan te houden, tot ze van de week een nieuwe melding kregen.

De stalker zou voor het huis van het slachtoffer staan, waarna de politie besloot de uitgangen van de wijk af te zetten voor ze richting de woning gingen. De verdachte zag een van de politieauto's en probeerde snel weg te rijden. Doordat de politie de uitgang had geblokkeerd, kwam deze echter niet ver. Hij werd aangehouden en zijn auto en mobiele telefoon werden in beslag genomen. Het slachtoffer heeft vervolgens aangifte gedaan van de nieuwe stalking. De recherche doet nog verder onderzoek in deze zaak.

LEES OOK: 'Mijn leven was een hel', speciaal getrainde Haagse agenten moeten stalken sneller herkennen

Meer over dit onderwerp:
DELFT STALKING
Deel dit artikel: