Politie houdt 14-jarige jongen aan na steekincident

Het slachtoffer wordt onderzocht
Het slachtoffer wordt onderzocht © Regio15
RIJSWIJK - Een 14-jarige jongen uit Rijswijk is donderdagavond aangehouden na een steekincident in de Limastraat in Den Haag. Daarbij raakte een jongen van 15 jaar gewond. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De betrokkenheid van de 14-jarige jongen bij het incident wordt onderzocht.
Agenten vonden het slachtoffer rond 20.30 uur. De jongen had een steekwond, maar was nog wel goed aanspreekbaar. Hij is direct met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan zijn verwondingen.
De jongen zou samen met nog twee vrienden betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij in de Limastraat, meldt de politie. Hierbij waren meerdere minderjarige jongens aanwezig. Eén van hen droeg een mes bij zich, waarmee hij uiteindelijk het 15-jarige slachtoffer heeft gestoken. De 14-jarige jongen ging er na het steekincident vandoor. Hij kon later in zijn woning in Rijswijk worden aangehouden.

Messen op zak

De politie meldt dat 'steeds meer' jongeren met een wapen op zak lopen. 'Dat is zorgelijk. Wapenbezit verhoogt de kans op ongelukken en op gebruik van geweld. Met alle partijen die hier invloed op kunnen hebben, moeten we jongeren laten beseffen dat een mes op zak dragen de kans aanzienlijk vergroot om slachtoffer of dader te worden van een steekincident. En dat is in beide gevallen iets dat je tekent voor de rest van je leven', aldus een verklaring van de politie.
De politie zoekt nog getuigen van de steekpartij in de Limastraat.