La Place sluit deuren in Den Haag, Gouda en Leiderdorp

REGIO - La Place sluit de deuren van vestigingen Den Haag Megastores, Gouda de Markt en Leiderdorp A4. De restaurantketen heeft een enorme knauw gekregen van de coronacrisis. Ook twintig andere vestigingen moeten dicht. Daarmee komen 480 banen op de tocht te staan. Dat bevestigt moederbedrijf Jumbo na berichtgeving van De Telegraaf.

'Er gaan sowieso geen gedwongen ontslagen vallen', zegt CFO Ton van Veen van moederbedrijf Jumbo. 'We gaan proberen voor alle mensen een oplossing te zoeken. Dat betekent dat we alles gaan doen om mensen te herplaatsen. En laat ik heel duidelijk zeggen: van het einde van La Place is geen sprake', zegt Van Veen tegen de krant.

Het coronavirus duwt La Place elke maand voor 7 miljoen euro in het rood, is te lezen. En dat heeft gevolgen: 23 filialen gaan niet meer open. Het gaat dus om de vestigingen Den Haag Megastores, Gouda De Markt, Leiderdorp A4 en enkele snelwegvestigingen én restaurants in winkelcentra en binnensteden.

Geïnformeerd

De werknemers, zo'n 480 man, worden maandagavond geïnformeerd over de sluitingen, zo staat te lezen in een e-mail van Jumbo die in handen is van De Financiële Telegraaf. De managers van de betreffende vestigingen worden maandagochtend bijgepraat.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG LEIDERDORP GOUDA LA PLACE JUMBO ETEN
Deel dit artikel: