Mannen aangehouden vanwege ongeregeldheden op Malieveld Den Haag

DEN HAAG - Drie mannen zijn dinsdagochtend aangehouden, omdat ze zondag 21 juni betrokken zouden zijn geweest bij de ongeregeldheden na de verboden demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Het gaat om een 18-jarige man en een 25-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige Rotterdammer.

Ondanks het feit dat dit protest verboden was - vanwege het gevaar voor de volksgezondheid - kwamen er toch demonstranten naar het Malieveld. Na een korte betoging kwam het in het gebied rond station Den Haag CS en het Malieveld tot confrontaties met de ME. Volgens de politie gebruikten de relschoppers hierbij fors geweld. Ze gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME'ers fysiek te lijf.

In totaal werden 425 mensen gearresteerd. Zij werden veelal met een boete heengezonden. Twaalf mensen werden aangehouden vanwege openlijke geweldpleging, maar de politie zoekt nog altijd 'een aantal' anderen en vraagt hen zich te melden. Anders worden foto's van de nog onherkenbaar gemaakte verdachten dinsdag aan het eind van de middag getoond in het opsporingsprogramma Team West bij Omroep West en later in Opsporing Verzocht.

LEES OOK:

Relschoppers Malieveld melden zich nog niet, politie dreigt foto's te laten zien in Team West

Remkes: 'Politie trad zondag professioneel op', gedrag demonstranten 'onverantwoord'

Chef veiligheidsregio's over onrust Den Haag: 'Kleine groep verpest het'

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG MALIEVELD PROTEST
Deel dit artikel: