Extra corona-testlocatie in centrum van Den Haag

Ziekenhuismedewerker met een testkit voor corona
Ziekenhuismedewerker met een testkit voor corona © ANP
DEN HAAG - In het centrum van Den Haag wordt eind juli een extra corona-testlocatie geopend aan de Lange Lombardstraat 35. De locatie is bedoeld voor mensen die niet naar de testlocatie naast het Van der Valk-hotel in Nootdorp kunnen komen, schrijft de GGD Haaglanden.
In samenwerking met het HMC Westeinde opent GGD Haaglanden het nieuwe testcentrum op het terrein van het Landsteinder opleidingsinstituut. De locatie is vooral lopend, fietsend en met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Bij de halte Brouwersgracht stoppen diverse bussen en trams. Op de nieuwe locatie kunnen 300 mensen per dag getest worden.
De GGD raadt bezoekers af om met de auto te komen, omdat de locatie niet voor auto's toegankelijk is en er in de buurt weinig (betaalde) parkeergelegenheid is. Wie liever met de auto gaat kan terecht bij de testlocatie in Nootdorp.

Testlocaties GGD Haaglanden

  • Nootdorp: Van der Valk-hotel, Gildeweg 1.
  • Naaldwijk: tegenover het gemeentekantoor, Laan van de Glazen Stad 1 .
  • Leidschendam: HMC Antoniushove, burgemeester Banninglaan 1.
  • Den Haag: Landsteinder opleidingsinstituut, Lange Lombardstraat 35.
Mensen met klachten die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (COVID-19), zoals hoesten, neusverkoudheid en/of koorts, kunnen een afspraak maken om zich te laten testen. Voor een afspraak kun je bellen met het landelijke telefoonnummer 0800-1202.