Twee kinderen naar ziekenhuis na explosie in Den Haag

De explosie vond plaats in een schuurtje achter de woning.
De explosie vond plaats in een schuurtje achter de woning. © Regio15
DEN HAAG - Twee kinderen zijn donderdagochtend naar het ziekenhuis gebracht na een ontploffing op de Goeverneurlaan in Den Haag. Een jongetje kreeg na de ontploffing glasscherven in zijn gezicht en moest hiervoor naar het ziekenhuis worden gebracht. Een meisje werd uit voorzorg ook naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de brandweer is er mogelijk een gasfles ontploft, maar dat moet nog verder worden onderzocht. De politie voert dat onderzoek uit.
De ontploffing vond rond 8.30 uur plaats in een schuurtje achter een woning. Volgens de brandweer ontstond door de explosie veel glasschade. Een jongetje kreeg de scherven in zijn gezicht en moest naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de brandweer had het meisje geen verwondingen, maar is ze naar het ziekenhuis gebracht om nagekeken te worden.
De brandweer heeft de woningen van twee omliggende portieken ontruimd, maar deze zijn weer vrijgegeven. Volgens de brandweer hebben sommige kozijnen wel glasschade opgelopen door de explosie, maar is het fundament niet aangetast.
Explosie in schuur: twee kinderen gewond