Nieuws

Vier cafébezoekers Hillegom besmet met corona: GGD roept uitgaanspubliek op zich te melden

Wie besmet is met het coronavirus kan thuisisolatie opgelegd krijgen
Wie besmet is met het coronavirus kan thuisisolatie opgelegd krijgen © ANP
HILLEGOM - Vier bezoekers van het Hillegomse café De Kleine Beurs zijn besmet met het coronavirus. De GGD Hollands Midden onderzoekt of de horecagelegenheid een rol heeft gespeeld bij de verspreiding van het virus. Tot die tijd heeft de eigenaar besloten het café voorlopig te sluiten.
De Kleine Beurs maakte het nieuws vrijdag zelf bekend. 'Ondanks onze voorzorgsmaatregelen zijn er afgelopen week tot op heden vier van onze bezoekers positief getest op COVID-19. Wij hebben besloten om vanaf vrijdag ons café voorlopig te sluiten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen in ieders belang.'
Het is nog niet zeker hoe de besmettingen zijn ontstaan, maar uit het eerste clusteronderzoek van de GGD Hollands Midden blijkt dat de horecagelegenheid mogelijk een rol speelt in de verspreiding. 'Omdat niemand voorlopig weet waar de besmetting is ontstaan en door wie deze wordt verspreid lijkt het ons wijs om vast te laten stellen dat het virus niet door een van onze medewerkers verspreid wordt. Dit kan alleen door te laten testen en wij hebben alle medewerkers gevraagd een afspraak met de GGD te maken. In afwachting van de resultaten blijft het café gesloten.'
Café De Kleine Beurs in Hillegom
Café De Kleine Beurs in Hillegom © Google Maps

Thuisblijven en contact opnemen

Het lijkt er op dat het virus zich vooral afgelopen zaterdag heeft verspreid in Hillegomse kroeg. De GGD roept alle mensen op die zaterdag 11 juli in De Kleine Beurs zijn geweest om thuis te blijven en contact op te nemen met de GGD Hollands Midden voor verder advies.
Mensen die de horecagelegenheid tussen woensdag 8 juli en donderdag 16 juli hebben bezocht wordt gevraagd hun gezondheid extra goed in de gaten te houden en zodra ze klachten krijgen die op het coronavirus kunnen wijzen moeten ze ook thuisblijven en contact opnemen met de GGD.