Nieuwe baan voor oud-wethouder Karsten Klein

Karsten Klein
Karsten Klein © Anette Brolenius
DEN HAAG - De Haagse oud-wethouder Karsten Klein heeft een nieuwe baan. Hij gaat aan de slag bij Vereniging Eigen Huis als directeur Belangenbehartiging.
Karsten Klein nam vorig jaar maart na dertien jaar afscheid van de Haagse gemeentepolitiek, zodat hij zich kon richten op de Europese verkiezingen. Hij stond op plek 3 op de kieslijst van het CDA voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Amper een maand na zijn afscheid in april, trok Klein zich terug als kandidaat, omdat het niet te combineren was met zijn veranderende rol in zijn vaderschap. Een jaar geleden werd hij de nieuwe directeur van FME, de landelijke ondernemersorganisatie voor de technologische industrie.
Klein heeft zin om aan zijn nieuwe baan te beginnen. 'Er zal de komende jaren veel gebouwd moeten worden. Dit biedt ook kansen om duurzamer met energie en materialen om te gaan. Dit geldt voor nieuw te bouwen woningen, maar ook voor de aanpassing van bestaande woningen. Er moeten voor huiseigenaren realistische oplossingen komen die ook betaalbaar zijn. Ik wil graag meehelpen om oplossingen te vinden voor deze grote uitdagingen.'