Politie arresteert twee verdachten gewapende woningoverval Hillegom

De Seat Ibiza van de overvallers
De Seat Ibiza van de overvallers © Politie
HILLEGOM - De politie heeft maandag twee jonge mannen aangehouden voor een overval op een woning aan de Doornenburg in Hillegom, in maart van dit jaar. Een arrestatieteam en rechercheurs vielen in de vroege morgen binnen bij een 17-jarige man uit Lisse en een 18-jarige man uit Nieuw-Vennep. Ze zitten allebei nog vast om te worden verhoord. De mannen konden worden ingerekend nadat het opsporingsprogramma Team West twee weken geleden aandacht besteedde aan de overval.
De overval is op 16 maart aan het einde van de middag. Op dat moment zijn de bewoonster en haar twee jongen kinderen thuis. Als de bel gaat, opent de vrouw de deur. Zij ziet door het raam dat er iemand in een oranje jas met een postpakket voor de deur staat en denkt dat het een bezorger is.
Maar na de zogenaamde bezorger verschijnt ook een andere man - met een bivakmuts op - in de woning. De bezorger bedreigt de vrouw met een vuurwapen. Hij dwingt haar naar de garage te gaan omdat hij vermoedelijk denkt dat daar een kluis staat. Daar ziet zij kans te ontsnappen, waarna de daders er vandoor gaan in een oud model Seat Ibiza.

Doorzocht

De politie begint direct een onderzoek. Dinsdag 7 juli wordt ook aandacht gevraagd voor de overval in het opsporingsprogramma van Omroep West. Daardoor konden de verdachten maandagmorgen worden aangehouden. Hun woningen zijn doorzocht en ze worden naar verwachting donderdag 23 juli voorgeleid aan een rechter-commissaris.
Teamchef Henk Woppenkamp van politie Bollenstreek-Noord laat in een verklaring weten blij te zijn dat de verdachten van de 'brutale overval' zijn opgepakt. 'Een zaak als deze heeft een enorme impact op de slachtoffers, maar ook op hun omgeving. Er zijn de afgelopen maanden meerdere ernstige misdrijven gepleegd in Hillegom. Wij zitten daar als politie bovenop en stellen alles in het werk om de verantwoordelijken voor de rechter te brengen. Deze aanhoudingen zijn daarin een mooie stap.'