Speler en medewerker bij ADO Den Haag positief getest op corona

DEN HAAG - Twee mensen bij ADO Den Haag zijn positief getest op corona. Maandag, tijdens de eerste training zijn spelers, de technische staf en enkele andere personeelsleden getest op het virus. Beide werknemers hebben geen klachten, maar zijn wel geïsoleerd. De Haagse club laat weten dat het om één speler en één medewerker gaat.

De speler heeft de groepstraining afgerond voordat hij positief werd getest. De werknemers van ADO werden voor de eerste training getest. Maandagavond werden de testresultaten bekend gemaakt. Na de positieve testresultaten zijn de overige personeelsleden van ADO getest. Dit zijn de mensen die op het kantoor in het stadion werken.

De mensen met het virus zijn naar huis gestuurd. 'In lijn met de protocollen wordt de situatie van de desbetreffende personen continu gemonitord', zegt ADO Den Haag. Eind deze week test de club weer alle personeelsleden.

Fanshop gesloten

ADO zegt dat de club er alles aan blijft doen om alle richtlijnen na te leven en het stadion en de trainingsaccommodaties zo veilig mogelijk te houden. De Fanshop is uit voorzorg gesloten.

Op 31 juli speelt ADO in Maastricht een oefenwedstrijd tegen MVV. De KNVB zegt dat ADO moet afstemmen met de GGD en de lokale autoriteiten of de wedstrijd door kan gaan.

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG CORONAVIRUS
Deel dit artikel: