Celstraf voor vrouw die seks had met vriendje (14) van haar dochter

Foto ter illustratie: PXHere
Foto ter illustratie: PXHere
OEGSTGEEST - Een vrouw (49) uit Oegstgeest, die jarenlang een seksuele relatie had met het minderjarige vriendje van haar dochter, is dinsdag door de Haagse rechtbank tot zestien maanden cel veroordeeld. Daarvan zijn zes maanden voorwaardelijk.
'Ik was verliefd op hem', zei ze eerder tegen de rechtbank. Ze gaf het vriendje van haar 14-jarige dochter 'voorlichting' hetgeen uitmondde in een jarenlange seksuele verhouding, ook toen zijn relatie met haar dochter al voorbij was. De vrouw beweerde zelf dat ze op enig moment geen 'nee' meer durfde te zeggen tegen de jongen. 'Ik was chantabel.'
De rechtbank stoort zich er aan dat de vrouw zichzelf als slachtoffer blijft zien. 'Zij was de volwassene van hun tweeën en had zich daarnaar moeten gedragen. Zij heeft misbruik gemaakt van het grote leeftijdsverschil van 28 jaar en de onvolwassenheid van het slachtoffer', aldus de rechtbank. De vrouw moet de jongen 7.000 euro smartengeld betalen. Ook moet de vrouw haar inmiddels vrijwillig ingezette behandeling voor haar pedofiele stoornis verplicht voortzetten.
Tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden had het Openbaar Ministerie achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.