Loting voorronde KNVB-beker: Haagse stadsderby

REGIO - De KNVB heeft geloot voor de twee kwalificatierondes van het KNVB-bekertoernooi. Meest opvallende duel is de Haagse stadsderby tussen de SVC'08 en Quick. De winnaar van dit duel mag de tweede kwalificatieronde overslaan en plaatst zich meteen voor het hoofdtoernooi van de nationale beker. Bekijk hieronder de loting van de clubs uit onze regio.

Eerste kwalificatieronde
Zaterdag 29 augustus

Ter Leede - Hoogezand
SteDoCo - SV Den Hoorn
Sliedrecht - VVSB
FC Rijnvogels - JOS Watergraafsmeer
SVC '08* - Quick**
FC Lisse - Blauwgeel '39
Westlandia - SV Venray
*SVC '08 ligt in Wassenaar maar is een Scheveningse fusieclub
**De winnaar van SVC'08 - Quick is vrijgeloot voor de tweede kwalificatieronde

Tweede kwalificatieronde
Dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober

FC Lisse/Blauwgeel '38 - SteDoCo/SV Den Hoorn
Noordwijk - Sliedrecht/VVSB
Quick Boys - Roda'46/ADO'20
FC Rijnvogels/Jos Watergraafsmeer - DUNO Doorwerth/UNA
Excelsior Maassluis - Ter Leede/Hoogezand

Tweede kwalificatieronde (onder voorbehoud)

Westlandia/SV Venray - Scheveningen
Cluzona/Sparta Nijkerk - Rijnsburgse Boys

Willem II, AZ en PSV strijden nog voor een plekje in een de Champions League/Europa League. Clubs die in de groepsfase van een Europees toernooi zitten, mogen de eerste ronde van de KNVB-beker overslaan. Daardoor komt er een plekje vrij voor een amateurclub.

Mocht een van de drie bovengenoemde clubs zich plaatsen voor de groepsfase van een Europees toernooi, dan mogen zowel de winnaar van Westlandia - SV Venray als Scheveningen naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Mochten twee van de drie eredivisieclubs komend seizoen Europees spelen. Dan gaan ook Rijnsburgse Boys en Cluzona of Sparta Nijkerk naar de hoofdfase van de KNVB-bekertoernooi.

Al geplaatst voor het hoofdtoernooi:
ADO Den Haag en VV Katwijk

Profclubs

De eerste kwalificatieronde is bedoeld voor amateurclubs die zich hebben geplaatst via het districtbekertoernooi en alle clubs uit de derde divisie. De zaterdag- en zondagteams nemen het tijdens deze ronde zoveel mogelijk tegen elkaar op.

Pas in het hoofdtoernooi stromen de profclubs in. De eerste ronde van het hoofdtoernooi vindt plaats van maandag 26 oktober tot en met woensdag 28 oktober.

Periodetitel

Ook Katwijk hoeft pas dan in actie te komen. Dit omdat de club vorig jaar een periodetitel veroverde in de tweede divisie. Dat kleinood geeft automatisch recht op een ticket voor het hoofdtoernooi.

LEES OOK: Kijk hier naar het eredivisiespeelschema van ADO Den Haag

Meer over dit onderwerp:
KNVB-BEKER KNVB KNVB BEKER
Deel dit artikel: