GGD garandeert coronatest binnen 24 uur

Wattenstaafje voor een coronatest
Wattenstaafje voor een coronatest © ANP
REGIO - Voor het testen op het coronavirus kunnen mensen nog steeds binnen 24 uur terecht in een van de teststraten. Dat garandeert zowel GGD Haaglanden als GGD Hollands Midden. Wel wijzen ze er op dat sommige locaties (zoals bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn en Naaldwijk) sneller vol geboekt zijn. Dan wordt er doorverwezen naar een andere locatie. Het is dan aan de mensen zelf of ze van deze mogelijkheid gebruik willen maken.
Door de verdubbeling van het aantal besmettingen deze week, zien de GGD’s ook een toename van het aantal coronatesten. Maar volgens een woordvoerder is er op dit moment voldoende capaciteit om aan het stijgend aantal aanvragen te voldoen.
Het aanvragen van een coronatest verloopt via het centrale telefoonnummer 0800-1202. Ook hier is het drukker dan voorgaande weken, met als gevolg dat je soms lang in de wacht staat. Volgens de GGD is dit vooral ’s ochtends het geval. Het advies luidt daarom om in de loop van de middag te bellen, wanneer het minder druk is bij de telefoonlijn.