Bewoner gewond en meerdere huizen ontruimd bij brand in Zoetermeer

ZOETERMEER - Aan de Hazerswoudestraat in Zoetermeer heeft zaterdagmiddag in vier huizen een brand gewoed. Een bewoner is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Zes woningen zijn uiteindelijk ontruimd. De brand ontstond rond 16.15 uur en was rond 19.00 geblust.

De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden in een spouwmuur tussen twee woningen. Het isolatiemateriaal in de spouwmuur is vervolgens gaan branden, waarna het vuur oversloeg naar de spouwmuren van de andere woningen. Een speciaal team van de brandweer heeft diverse breek- en sloopwerkzaamheden gedaan om de brandhaarden te blussen.

Tien tot vijftien bewoners staan door de brand op straat. Minstens vier woningen hebben waterschade en zijn momenteel onbewoonbaar.

Toegesproken door burgemeester

De gemeente Zoetermeer heeft de bewoners van de ontruimde woningen opgevangen. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker van Zoetermeer heeft de getroffen bewoners toegesproken. Salvage heeft met de gemeente en de brandweer bekeken welke woningen bewoonbaar zijn en welke niet. Volgens de brandweerwoordvoerder is er veel breekschade, maar weinig brandschade.

Meer over dit onderwerp:
BRAND ZOETERMEER
Deel dit artikel: