Ruim 10.000 nagemaakte Nike-schoenen in beslag genomen in omgeving Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tijdens het doorzoeken van drie loodsen en een zeecontainer in de omgeving van Alphen aan den Rijn heeft de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) donderdag ruim 10.000 nagemaakte Nike-schoenen in beslag genomen. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar de handel in merkvervalste schoenen en kleding. De aangetroffen schoenen worden vernietigd.

Ook werd er in de omgeving van Alphen aan den Rijn een woning doorzocht. Hierbij werd beslag gelegd op administratie en een auto. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en is gestart na informatie van een recherchebureau.

De mensen achter de handel zijn vermoedelijk al enkele jaren actief. Woensdag werd er al een 37-jarige verdachte aangehouden toen hij een bestelling afleverde. De man zit nog vast.

LEES OOK: Man uit Den Haag aangehouden voor oplichting met mondkapjes

Waarom worden de schoenen niet weggegeven? Een woordvoerder van de FIOD legt uit: 'Het is strafbaar om nepartikelen op de markt te brengen. Daarbij kunnen we niet instaan voor de kwaliteit en de omstandigheden waaronder de schoenen gemaakt zijn. Slechte kwaliteit zou kunnen betekenen dat het bijvoorbeeld slecht is voor de gezondheid is.' Wat er wel met de schoenen gebeurt? 'Ze worden verbrand.'

Meer over dit onderwerp:
ALPHEN AAN DEN RIJN NIKE SCHOENEN FIOD
Deel dit artikel: