Rechter legt kickbokser Tony Jas junior gebiedsverbod op in sportschoolruzie

DEN HAAG - De bekende Haagse kickbokser Tony Jas junior mag een half jaar lang niet meer in de buurt van zijn oude sportschool komen. Als hij dat toch doet dan krijgt hij een boete van 250 euro. Dat heeft de kort gedingrechter in Den Haag bepaald. De school is de inzet van een ruzie tussen vader en zoon Jas en hun oude zakenpartners. De zakenpartners hadden om een contact- en gebiedsverbod gevraagd bij de rechter omdat zij zeggen bedreigd te zijn.

De vier kennen elkaar al twintig jaar, toch ging het mis toen het viertal een sportschool begon. Volgens de zakenpartners gaven vader en zoon Jas te veel geld van de school uit. De zakenpartners besloten zich daarop te laten uitkopen. Daarna zouden ze bedreigd zijn. Tony Jas junior gaf tijdens de zitting toe dat hij weleens op de ramen van de sportschool had gebonkt. 'Uit onmacht omdat hem onrecht werd aangedaan.'

De rechter vindt het daarom nu verstandig dat hij even niet in de buurt de sportschool komt. Junior mag een half jaar lang 200 meter wegblijven van het bedrijf. Zijn aanwezigheid heeft 'escalerend' gewerkt, volgens de rechter.

Zakelijk geschil oplossen

Volgens vader en zoon Jas klopt het verhaal van de zakenpartners niet en was het hen te doen om hun naam 'Team Jas', al jaren 'een gerenommeerde naam in de kickbokswereld.' Zij zouden dan ook graag verder gaan met de sportschool, die nu gerund wordt door de zakenpartners onder een andere naam.

Tony Jas senior heeft geen verbod van de rechter gekregen, hij zit op dit moment een celstraf uit van negen maanden. Volgens de rechter moeten de vier vooral om de tafel om hun zakelijke conflict op te lossen omdat dat: 'uitweg biedt voor het geschil'. De advocaat van de familie Jas, Maarten Stam, laat weten 'ontzettend tevreden te zijn met het vonnis.' Stam: 'Het is een duidelijk signaal dat je op nette wijze je geschil moet oplossen.'

Meer over dit onderwerp:
TONY JAS KICKBOKSEN KORT GEDING TEAM JAS
Deel dit artikel: