Celstraffen geëist tegen drie mannen voor vervalsen tienduizenden euro's

'S-GRAVENZANDE - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag celstraffen geëist tegen drie mannen die ervan worden verdacht 60.000 euro aan vals geld te hebben. Het OM wil dat de hoofdverdachte, een 21-jarige man uit 's-Gravenzande 30 maanden de gevangenis in gaat. Tegen twee medeverdachten werden celstraffen van 2 jaar geëist.

De zaak komt aan het rollen als een man in het huis van zijn dochter een tas geld ontdekt. Hij vertrouwt het niet en belt de politie. Die gaan kijken op het adres van de jonge vrouw. Ze vinden een tas met ongeveer 26.000 euro vals geld in briefjes van 20 en 50 euro. Daarnaast worden ook een printer en fotopapier aangetroffen en staan er snijtafels. Op de computers worden meerdere foto's van biljetten gevonden, maar ook afbeeldingen van hologrammen, watermerken en een bestand met uitleg over hoe vals geld gemaakt kan worden.

De vrouw heeft een relatie met een 21-jarige man uit 's-Gravenzande. Haar vriend zou samen met twee andere mannen, een 21-jarige Hagenaar en een 24-jarige man uit Nootdorp, gebruik maken van het huis van de vrouw.

Oplichting via Marktplaats

De politie doet vervolgens ook een huiszoeking bij de twee andere verdachten. Hier wordt nog eens bijna 40.000 euro aan vals geld gevonden. Dit bedrag bestaat volledig uit biljetten van 20 euro.

De hoofdverdachte uit 's-Gravenzande stond vrijdag niet alleen terecht voor het vals geld in de woning, maar de man wordt er ook van verdacht met vals geld telefoons en een laptop via Marktplaats te hebben gekocht. Deze vormen van oplichting leveren een strafeis van dertig maanden op, zes maanden meer dan de twee andere verdachten.

LEES OOK: Slachtoffers van spoofing eisen 1,7 miljoen euro terug van bank

Meer over dit onderwerp:
VALS GELD OPLICHTING
Deel dit artikel: